Via Pecuària, Canyada...Conducció


Principales vías pecuarias de España


Al Reglament General de Circulació aquesta senyal indica el perill per la proximitat d'un pas on sovint la via pot ser travessada per animals domèstics. 
Si va acompanyada de la paraula CANYADA,els conductors els hi hem de cedir el pas,aturant-nos per deixar passar els animals.



D'on surt la paraula Canyada?
Las vies pecuàries tenen un origen remot. Se sap que des de la Prehistòria els animals van emprar les rutes naturals en les seves migracions anuals i, amb això, es van anar gestant les primeres sendes.

Més tard van ser utilitzades per l'home que, amb el pas del temps,va crear els camins i la xarxa de calçades romanes, coincidint en ocasions amb el traçat de les vies pecuàries fins arribar a la xarxa de carreteres actuals.

Durant la Reconquesta (s. XIII) el rei Fernando III incorpora al seu regne gran quantitat de territori i els pagesos llauren els camps, prohibint el pas dels ramats que es menjaven les plantes verdes. Alfons X el Savi es veu en la necessitat de promulgar lleis per protegir les collites establint camins delimitats pels ramats a les terres conreades: les canyades, camins que facilitaven la transhumància dels ramats.

Ja entrada l'Edat Mitjana, per tant, les canyades creuaven la zona de la Meseta castellana i permetien el pas dels ramats transhumants, que emigraven dels seus llocs de pasturatge d'estiu, a les muntanyes del nord i centre de la Península, cap als pasturatges d'hivern a les càlides valls i terres baixes del sud-oest del país.


Vet aquí l'origen de la senyal.

Entrades populars d'aquest blog

Tecnologia d'última generació per evitar accidents