Tens empatia quan condueixes?


Normalment, l'empatia, capacitat de posar-se al lloc d'un altre, es redueix i fins i tot desapareix quan s'està al volant. Un de cada tres ciutadans de l'Estat es transforma en conduir i actua només pensant en ell i prescindint dels altres.
A aquesta conclusió han arribat en un estudi el·laborat per Attitudes, el programa de responsabilitat social d'Audi Espanya, amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, dedicat a la relació entre empatia i conducció.

El perfil dels conductors que perden l'empatia quan estan al volant són dones que condueixen menys de mitja hora al dia per portar els fills a l'escola o anar al metge, i no els fa res deixar el cotxe en doble fila durant un període curt de temps.
En canvi, el conductor empàtic és indistintament home o dona, d'entre 39 i 50 anys amb estudis superiors, que fa un ús racional del vehicle i que s'acostuma a desplaçar amb cotxe a la feina.

Les situacions amb més diferència de comportament entre conductors empàtics i no empàtics són: fer senyals amb els llums o el clàxon per pressionar, avançar per la dreta a més velocitat de la permesa,...

En el cas català, el 38% dels conductors perden l'empatia quan es posen al volant, el 31% no condueix mai de manera empàtica i només el 21% ho fa de manera molt empàtica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tecnologia d'última generació per evitar accidents