Estudi de sistemes de retenció infantils. Precaució.


Més d'una tercera part dels pares, el 36%, porten mal instal·lades les cadiretes infantils, o corden malament els seus fills quan pugen al cotxe. Aquest mal ús dels sistemes de retenció infantils agreuja els efectes dels accidents i pot provocar lesions més greus als nens, especialment al cap i al tòrax.

Un informe del RACC i l'empresa fabricant Jané, recomana revisar les cadiretes amb més freqüència. L'error més important en les cadires del grup 0+, destinada a menors d'un any, és portar mal guiats els cinturons que fixen la cadira, un fet que augmenta el risc de lesions al cap i el perill de tenir danys al tors. En els sistemes de retenció del grup I, dirigits a nens d'entre 9 i 18 quilos, el mal ús predominant és portar els arnesos de subjecció massa folgats, de manera que si hi ha un accident, el cap del nen fa una rotació més forta i augmenta el risc de lesions. A les cadires dels grups II i III, per a menors d'entre 15 i 36 quilos, l'error més comú és portar el cinturó massa fluix, cosa que augmenta el risc de lesions al cap i al tors.

Algunes mesures recomanades per augmentar la seguretat és revisar diàriament la instal·lació del sistema de retenció i portar la cadira infantil al seient del mig de la part del darrera del vehicle, ja que la majoria de xocs són laterals.

324.cat (enllaç)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tecnologia d'última generació per evitar accidents