Nou carnet de conduir europeu


Un nou carnet de conduir únic per a tota la Unió Europea ha entrat en vigor el passat dissabte 19 de gener amb l'objectiu d'unir criteris d'expedició, reduir a 1 els més de 100 formats diferents que existeixen actualment a la UE i evitar les possibilitats de frau de conductors en Estats membres diferents del propi.

Es tracta d'un permís plastificat de la mida d'una targeta de crèdit, molt similar a l'actual model espanyol, que ha d'incloure a l'anvers les dades personals del titular i al revers, les categories del vehicle que està autoritzat a conduir el titular. 


Anvers del nou carnet de conduir europeu.Revers del nou carnet de conduir europeu.


Anvers del nou carnet de conduir europeu.
Revers del nou carnet de conduir europeu






El carnet únic facilitarà el control per part de les autoritats de cada país i ajudarà a evitar el frau perquè compta amb dispositius de seguretat que el fan "impossible de falsificar" i el col.loquen en un sistema europeu de control de dades.

Amb el reforç de la seguretat es vol evitar que un conductor pugui acumular permisos de conduir de diversos estats membres amb els quals evitar sancions o aconseguir un carnet de conduir quan li ha estat retirat el d'un  altre país de la UE.

enllaç:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/entra-vigor-nou-carnet-conduir-unic-europeu2297213


Entrades populars d'aquest blog

Tecnologia d'última generació per evitar accidents