Una carretera intel·ligent.


A mitjans del 2013, un innovador projecte crearà a Holanda una 'carretera intel·ligent', que s'il·luminarà per sí mateixa de nit, informarà de detalls com l'estat de la superfície i inclús oferirà una via dedicada per a la recàrrega de cotxes elèctrics. La carretera intel·ligent funcionarà així, en primer lloc, les marques sobre la superfície seran substituïdes per una espècie de pols fluorescent que es va recarregant amb la llum del sol, i que il·lumina la carretera per la nit. La carga disponible per aquesta pols té una autonomia de deu hores, un temps que ha de ser suficient per il·luminar el camí de qualsevol conductor durant tota la nit. La superfície de la carretera també estarà coberta d'una pintura especial, que s'activa d'acord amb la temperatura, per exemple, si el clima es torna molt més fred i la superfície rellisca, apareixen flocs de neu indicant aquest estat.

El projecte va més enllà, i inclou llums que s'encenen i s'apaguen automàticament a mesura que circula un vehicle i una via dedicada exclusivament a cotxes elèctrics, que rebran energia per mitjà de bobines d'inducció.

No s'ha trobat informació del cost de la carretera intel·ligent, per tant, se suposa que no totes les idees presentades seran aplicades.

Personalment crec que qualsevol millora que es pugui realitzar a les carreteres per evitar possibles accidents és molt ben rebuda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tecnologia d'última generació per evitar accidents