Nova campanya de la DGT de vigilància de transport escolar.


· Trànsit posa en marxa una nova campanya de vigilància de transport escolar durant aquesta setmana, on s'intensificaran les inspeccions, posant especial atenció a l'ús del cinturó de seguretat en aquells autobusos escolars que els portin instal·lats.
· 9 de cada 10 accidents de transport escolar es produeixen al pujar o baixar del vehicle.
· Un 23% dels pares desconeixen si l'autobús on viatja el seu fill porta sistema de retenció.

Mig milió d'alumnes utilitzen diàriament un autobús escolar per anar i tornar del col·legi, i uns 17.000 autobusos circulen realitzant rutes de transport escolar.

Les xifres de sinistralitat anuals reflecteixen que el transport escolar és un sector segur, i per això, des de la DGT posen en marxa aquesta campanya per intentar mantenir la seguretat en el sector.

Durant aquesta setmana, s'intensificaran les inspeccions, comprovant que les autoritzacions i documents que han de tenir els vehicles siguin els correctes per la prestació del servei, que les condicions tècniques i els elements de seguretat del vehicle són els que exigeix la normativa i que el conductor compleix amb els requisits especials en quant a carnet o temps de conducció i descans.

La velocitat inadequada i les distraccions són les principals causes dels accidents en els que estan implicats aquest tipus de vehicles. El 90% dels accidents tenen lloc en el moment de pujar o baixar del vehicle, i són atropellaments causats per distracció del menor, del conductor del transport escolar o dels pares.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tecnologia d'última generació per evitar accidents